Monday, February 10, 2014

یکی دیگر از خصوصیت های مفید برنامه ویژوال استودیو وجود امکانی بنام IntelliSense است که سبب به حداق


بروز خطا در برنامه هائی که مینویسیم یک عامل اجتناب ناپذیر است و اشکال زدائی یکی از مهمترین مسائل برنامه نویسی میباشد. ویژوال استودیو 2008 برای رفع اشکال برنامه ها و کنترل خطاهای آنها ابزارهای پیشرفته ای را در اختیار ما قرار میدهد. صرفنظر overnite express tracking از اینکه چقدر کدهای برنامه را خوب نوشته باشیم همواره ممکن است برنامه های ما با شرائط پیش بینی نشده روبرو شوندکه این امر باعث توقف آنها میگردد. بطور پیش فرض به هنگام بروز خطا پیام پیش فرض CLR نمایش داده میشود. این پیام به ما اطلاع میدهد که یک خطای کنترل نشده وجود دارد و اطلاعاتی را هم میتوانیم از این پیام در رابطه با خطای اتفاق افتاده کسب نمائیم. ویژوال استودیوی 2008 شامل دستورات و ساختارهائی است که بوسیله آنها میتوان کدهای برنامه ها را بررسی نمود و خطاهائی که ممکن است اتفاق بیافتند را مشخص نمود. سپس میتوان overnite express tracking کدی را نوشت که در صورت بروز آن خطا پیام مناسبی را به کاربران نمایش دهد و خطای پیش آمده را نیز تصحیح نماید.
این نوع خطاها زمانی روی میدهند که کد نوشته شده با قواعد برنامه نویسی که توسط برنامه مترجم بررسی میگردد مغایرت داشته باشد و برنامه مترجم نتواند آنرا تفسیر نماید. ممکن است دستوری overnite express tracking را کامل وارد نکرده و یا ترتیب نوشتن دستورات را رعایت ننموده و یا خطای تایپی داشته باشیم. در ویژوال استودیو معمولا در زیر دستوراتی که حاوی چنین خطاهائی هستند یک خط قرمز رنگ به نمایش در می آیدو وجود چنین خط قرمزی در زیر دستورات برنامه ما را از وجود این نوع خطاها در برنامه آگاه مینماید.
در برنامه ویژوال استودیو 2008 ابزاری overnite express tracking بنامError List وجود دارد.از طریق پنجره Error List میتوانید تمام خطاهای دستوری موجود در برنامه را شناسائی کنید. این پنجره دارای جدولی است که خطاهای برنامه در آن فهرست میشوند و در مقابل هر خطا نیز توضیحی ارائه میگردد. همچنین نام فایلی که خطا در آن رخ داده شماره سطر و ستون خطا و نام پروژه ای که خطا در آن دیده شده است نیز در این پنجره به نمایش در می آید. چنانچه در این پنجره بر روی هر سطر دوبار کلیک نمائیم به خطی که خطا در آن وجود دارد هدایت میگردیم. بدین ترتیب میتوانیم آن سطر از برنامه را بازبینی نموده و آنرا اصلاح نمائیم.
یکی دیگر از خصوصیت های مفید برنامه ویژوال استودیو وجود امکانی بنام IntelliSense است که سبب به حداقل رسیدن خطاهای برنامه نویسی میگردد. این جنبه از ویژوال استودیو به هنگام برنامه نویسی کادری را بر اساس کاراکترهائی که وارد میکنیم باز مینماید و کلماتی که میتوانیم وارد کنیم را پیشنهاد مینماید. به این ترتیب میتوانیم بدون اینکه چیزی را فراموش کنیم و دچار اشتباه تایپی گردیم کلمه مورد نظر را از این کادر انتخاب نمائیم.
خطاهای زمان اجرا خطاهائی هستند که درست در زمان اجرای برنامه ها به وقوع می پیوندند. این خطاها معمولا به علت رفتارهای پیش بینی نشده از طرف کاربران بانکهای اطلاعاتی دیسکهای overnite express tracking کامپیوتر و غیره اتفاق می افتند. در هنگام برنامه نویسی باید این گونه مسائل را نیز مورد توجه قرار داد و دستورات مناسبی را برای کنترل آنها در برنامه ها نوشت.
به overnite express tracking این خطاها خطاهای مفهومی و یا باگ نیز اتلاق میشود. اینها خطاهائی هستند که نتایج ناخواسته و نامطلوبی را در برنامه ها ایجاد میکنند. در واقع هیچگونه رفتاری overnite express tracking از طرف سیستم مبنی بر وجود خطا انجام نمیشود تا ما از وجود آنها آگاه گردیم و تنها نشانه وجود آنها نتایج نادرستی است که سیستم نشان خواهد داد. برای شناسائی و برطرف نمودن این خطاها دنبال نمودن خط به خط برنامه در زمان اجرا و بررسی مقادیر موجود در عناصر برنامه در این لحظه میباشد که به آن ردگیری برنامه ( Tracing ) میگویند.
ما برای اجرای برنامه ها در محیط ویژوال استودیو از فرمان Start Debugging در منوی Debug و یا دکمه F5 صفحه کلید استفاده مینمائیم. اینکار باعث میشود برنامه از اولین خط تا انتها اجرا گردد و برنامه overnite express tracking فقط زمانی متوقف میشود که یا خطائی در آن روی دهد و یا بطور طبیعی خاتمه یابد و یا ما فرمان Stop Debugging را از منوی Debug اجرا کرده باشیم.
چنانچه بخواهیم برنامه را ردگیری نموده و خط به خط آنرا اجرا کنیم از منوی Debug فرمان Step Into را انتخاب نموده و یا دکمه F11 را از روی صفحه کلید فشار میدهیم. اینکار باعث میشود که ویژوال استودیو برنامه را اجرا کرده و بر روی اولین خط از آن متوقف گردد. در این حالت خطی که برنامه بر روی آن متوقف شده است با یک پیکان یا فلش زرد رنگ مشخص میشود. لازم به ذکر است که خطی که پیکان زرد بر روی آن قرار دارد هنوز اجرا نشده است.برای اجرای خط بعدی برنامه میتوانیم فرمان Step Into و یا دکمه F11 را مجدد اجرا نمائیم و این کار را تا رسیدن به نتیجه مطلوب و یا پایان برنامه ادامه دهیم.
انجام overnite express tracking اینکار برنامه نویسان را قادر مینماید تا در هر لحظه بتوانند فعل و انفعالاتی که در برنامه و متغیر ها و عناصر موجو در آن روی میدهد را مشاهده کنند. یکی از ابزارهای مفیدی که در این زمان مورد استفاده قرار میگیرد پنجره Locals است. این پنجره اطلاعاتی درباره متغییر های برنامه مقادیر موجود در آنها ( در لحظه اجرا ) و همچنین نوع داده ای آنها را به نمایش میگذارد. در صورت فشار دادن دکمه F11 و اجرای خط به خط برنامه چگونگی تغییر مقدار متغیر های برنامه در این پنجره را مشاهده خواهیم نمود.
پنجره دیگری در برنامه ویژوال استودیو وجود دارد بنام Watch Window که فقط در زمان اجرای برنامه قابل رویت است و توسط آن میتوانیم برخی از متغیرهای مورد نظرمان را در برنامه دنبال کنیم. دنبال نمودن متغیرهای مشخصی از برنامه در میان تمام متغیرهای برنامه در پنجره Locals ممکن است بسیار سخت باشد لذا در صورت تمایل میتوانیم متغیرهای مورد نظر خود را به پنجره Watch اضافه نموده و در زمان ردگیری برنامه فقط به مقادیر آنها توجه کنیم.
گاهی او

No comments:

Post a Comment